ua en ru

Лівійська опозиція вітала прийняття резолюції РБ ООН по введенню безпольотною зони над країною

Озброєна опозиція в лівійських містах Бенгазі і Тобрук вітала прийняття резолюції Ради безпеки ООН щодо введення безпольотною зони над Лівією, повідомляє BBC.

Як передає радіо "Маяк", на вулицях Бенгазі почалося народне радість після оголошення про ухвалення резолюції РБ ООН. Люди на центральній площі і набережної скандують гасла, розмахуючи трибарвними прапорами часів короля Ідріса.

Між тим глава лівійського режиму полковник Муамар Каддафі заявив у радіозверненні до населення другого за величиною міста країни, що вірні йому війська розпочнуть сьогодні вночі операцію "по звільненню Бенгазі від заколотників".

Нагадаємо, РБ ООН схвалила резолюцію, що передбачає введення безпілотних зон над Лівією, і "прийняття всіх необхідних заходів" для захисту мирних громадян від сил лівійського лідера М.Каддафі. Резолюція була прийнята більшістю голосів на позачерговому засіданні РБ ООН у Нью-Йорку. За проект резолюції, представленої делегаціями Лівану, Великобританії, Франції і США проголосували 10 з 15 країн-членів РБ ООН. П'ять країн, у тому числі Росія, Німеччина і Китай, від голосування утрималися.