ua en ru

Ліверпуль - Баварія: анонс матчу

Ліверпуль - Баварія: анонс матчу Фото: "Ліверпуль" - "Баварія" (twitter.com/ChampionsLeague)

Готуємося до першого поєдинку в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "Ліверпуль" вдома приймає мюнхенську "Баварію". Трансляція розпочнеться о 21:55, а дивитися гру можна на телеканалі "Футбол 1". Букмекери вважають фаворитом фіналіста минулого сезону.

19 лютого 21:55
Ліверпуль, стадіон "Енфілд"

Раніше команди жодного разу не зустрічалися в найпрестижнішому європейському клубному турнірі. При цьому обидва клуби можуть похвалитися багатющою єврокубковою історією. Всього це шоста зустріч "Ліверпуля" і "Баварії" на континентальній арені і перша майже за 20 років. До цього шляху грандів перетнулися в 2001 році, коли "мерсисайдці" здолали мюнхенців 3:2 на стадіоні "Луї II" в Монако в Суперкубку УЄФА.

Обидва клуби є п'ятиразовими володарями трофея Ліги чемпіонів. "Ліверпуль" останню ЛЧ виграв у 2005, "Баварія" - в 2013 році. У минулому сезоні англійці поступилися "Реалу" в фіналі. "Баварія" тоді зупинилася за крок від київського фіналу, поступившись мадридському клубу за підсумками двох зустрічей плей-офф.

Команда Юргена Клоппа підходить до матчу в статусі одного з лідерів англійської Прем'єр-ліги, що веде боротьбу за титул разом з "Манчестер Сіті". "Баварія" на відстає від лідируючої дортмундської "Боруссії" на три очки в чемпіонаті Німеччини.

З огляду на дискваліфікації "Ліверпулю" і "Баварії" доведеться обійтися без важливих гравців. За "мерсисайдців" не зіграє Вірджіл ван Дейк, який отримав в шостому турі групового етапу (1:0 проти "Наполі") третю жовту картку. Томас Мюллер отримав двоматчеву дискваліфікацію за вилучення в грі з "Аяксом" (3:3). Ендрю Робертсон і Йозуа Кімміх мають по дві жовтих картки і тому повинні бути обережними.

Орієнтовні склади:

"Ліверпуль": Аліссон; Александер-Арнолд, Фабіньо, Матіп, Робертсон; Хендерсон, Мілнер, Вейналдум, Салах; Фірміно, Мане

"Баварія": Нойєр; Кіммі, Зюле, Хуммельс, Алаба; Горецький, Тьяго; Гнабрі, Хамес, Коман; Левандовскі