ua en ru

Ліванський телеканал повідомив про порятунок другого пілота збитого Су-24

Ліванський телеканал повідомив про порятунок другого пілота збитого Су-24 Фото: місце падіння російського бомбардувальника Су-24

За інформацією телеканалу, пілот був евакуйований сирійськими військовослужбовцями

Другий пілот збитого Туреччиною російського бомбардувальника Су-24 був евакуйований сирійськими військовими. Про це повідомляє ліванський телеканал Al Mayadeen.

Зазначається, що зв'язок з пілотом була відновлена після пошуків, які тривали шість годин. Сирійський спецназ дві години виводив льотчика з тилу бойовиків.

В даний момент він знаходиться в безпеці на російській авіабазі Хмеймим. Офіційного підтвердження цієї інформації не надходило.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Раніше було відомо, що один з пілотів російського СУ-24 загинув. Згодом сирійські повстанці заявили про загибель обох пілотів російського Су-24.