ua en ru

Ліванська армія припинила операцію проти ІДІЛ на кордоні з Сирією у зв'язку з переговорами

Ліванська армія припинила операцію проти ІДІЛ на кордоні з Сирією у зв'язку з переговорами Фото: ІДІЛ (youtube.com televisionOrient)

В руках бойовиків перебувають 9 полонених ліванських військовослужбовців

Ліванська армія припинила операцію проти бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) на кордоні з Сирією у зв'язку з переговорами. Про це повідомляє DW.

"Армія Лівану припинила розпочатий раніше наступ на підконтрольні загонам ІДІЛ райони поблизу кордону з Сирією. З ісламістами планують вести переговори", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, про тимчасове припинення вогню повідомили в неділю, 27 серпня 2017 року, представники ліванських військових. Мета - проведення переговорів з ісламістами, які контролюють кілька прикордонних районів країни на кордоні з Сирією.

Повідомляється, що в руках бойовиків досі знаходяться 9 полонених ліванських військовослужбовців, що потрапили в полон під час боїв 2014 року. За даними представників збройних сил Лівану, непрямі переговори про звільнення військовополонених вже почалися.

Крім того, про припинення наступальних операцій проти ІДІЛ заявили представники ліванського шиїтського угруповання "Хезболла" після серії боїв між двома угрупованнями.

Зазначимо, про початок наступальної операції проти ісламістів війська Лівану повідомили 19 серпня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іраку військові захопили 70% територій міста Таль-Афар (приблизно в 50 км на захід від Мосула) у боротьбі з бойовиками ИГИЛ.