ua en ru

Литвин: Прожитковий мінімум громадянина України має становити 280-300 дол. на місяць

Голова Верховної Ради (ВР) Володимир Литвин оцінив прожитковий мінімум громадян Україні в 280 - 300 дол. на місяць. Про це він заявив в інтерв'ю каналу "Рада" коментуючи представлений парламенту проект держбюджету на 2012.

"Сьогодні нам необхідно думати про те, як збільшити платоспроможність громадян, прожитковий мінімум громадян України повинен бути на рівні 280-300 дол на місяць", заявив Литвин.
Так само Литвин заявив, що рівень фінансування соціальних зобов'язань держави в наступному році буде не нижче, ніж у нинішньому: "Фактичний рівень виплат по соціальних пільгах в наступному році буде не нижче, ніж цього року".
За його словами, ці виплати уряд буде здійснювати, виходячи з тих можливостей, які є в державному бюджеті, але вони не будуть нижче, ніж є зараз.
Нагадаємо, Кабмін прогнозує зростання прожиткового мінімуму до 1323 грн в 2014 г, а фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах березня поточного року склав 1 тис. 151 грн, що на 210 грн вище встановленого законодавством рівня.