ua en ru

Литвин: Головування України у Центральноєвропейській ініціативі має стати поштовхом для посилення економічної співпраці з ЄС

Головування України у Центральноєвропейській ініціативі має стати поштовхом для посилення економічної співпраці з ЄС. Про це на засіданні парламентського комітету щодо Центральноєвропейської ініціативи заявив голова Верховної Ради (ВР) України Владимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наше головування у Центральноєвропейській ініціативі має стати інструментом інтеграції в ЄС у економічний політичний і гуманітарний простори Україна розглядає як дієвий каталізатор інфраструктурного розвитку та інституційних систем у відповідності до європейських стандартів", - заявив Литвин.

За словами Литвина, основними пріоритетними напрямками в межах співпраці з центральноєвропейської ініціативи є транспорт, туризм і забезпечення мобільності громадян. "Україна є надійним стратегічним партнером на туристичному ринку в регіоні. У 2011 р. 32% українських туристів виїжджали до регіону, а 17% відвідали країни Центральноєвропейської ініціативи. Нам дуже важливо, щоб ця галузь розвивалося, оскільки туризм у нас впливає на майже 50% інших галузей економіки", - сказав Литвин.