ua en ru

У Литві за підозрою в шпигунстві затримано співробітник ФСБ РФ

У Литві за підозрою в шпигунстві затримано співробітник ФСБ РФ Фото: співробітники ФСБ затримали 29 квітня

Росіянин взято під варту терміном на три місяці

У Литві за підозрою в шпигунстві затримано громадянина Росії 1977 року народження, який є штатним співробітником Федеральної служби безпеки РФ. Про це йдеться у повідомленні на сайті Генеральної прокуратури Литви.

У ході спецоперації Департаменту держбезпеки Литви були зібрані дані, які показали, що 29 квітня затриманий проводив розвідувальні дії проти Литви, метою яких було проникнути у виконавчі органи державної влади, правоохоронні органи і служби розвідки прибалтійської країни, йдеться в повідомленні на сайті прокуратури. Зібрані спецслужбами дані були передані литовському наглядовому органу.

30 квітня Вільнюський окружний суд задовольнив клопотання прокурора про взяття затриманого під варту терміном на три місяці.

У Департаменті держбезпеки Литви вважають, що їм вдалося запобігти спробі російських спецслужб отримати інформацію, доступну тільки керівництву республіки, щоб таким чином отримати можливість маніпулювати і впливати на процеси прийняття рішень Литви на найвищому рівні", йдеться в повідомленні прокуратури.

Литовські правоохоронні органи почали попереднє розслідування.

Як повідомлялося раніше, в Литві обговорюють оприлюднення імен інформаторів КДБ.