ua en ru

Литва прийняла першу партію скрапленого газу з США

Литва прийняла першу партію скрапленого газу з США Фото: Литва вперше отримала американський газ (УНІАН)

Литва стала першою країною в Європі, яка отримала американський газ

До Литви прибула перша партія зрідженого природного газу зі США в рамках поставок американської компанії Cheniere. Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики Литви.

Повідомляється, що до порту Клайпеди прибула перша партія американського СПГ, поставка якого здійснюється в рамках підписаного в червні контракту. Таким чином, Литва стала першою країною, яка отримала зріджений газ зі США.

За словами міністра енергетики країни Жигимантаса Вайчюнаса, поставки скрапленого газу посилять енергетичну незалежність Литви та Балтійського регіону в цілому.

Зазначимо, на початку року литовська компанія Lietuvos duju tiekimas уклала договір на постачання газу з норвезькою Statoil. За розрахунками литовської сторони, ця угода дозволила скоротити закупівлі російського газу на 300 млн кубометрів.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що допоможе Польщі та іншим країнам Європи в питанні енергонезалежності.

"Америка готова допомогти Польщі та іншим європейським народам диверсифікувати джерела постачання енергоносіїв. Так, щоб ви ніколи не були заручником одного постачальника, або, інакше кажучи, монополіста", - підкреслив Трамп.