ua en ru

Литва опублікувала новий "список Магнітського"

Литва опублікувала новий "список Магнітського" Фото: прапор Литви (flickr.com/Mr.TinDC)

Серед 49 росіян, яким заборонений в'їзд до Литви, - глава Чечні і керівник Слідчого комітету РФ

Департамент міграції Литви в понеділок, 15 січня, опублікував аналог "списку Магнітського" з 49 громадян, яким через порушень прав людини і відмивання грошей заборонений в'їзд у Литву. Список оприлюднений на сайті департаменту.

Зокрема тепер не зможуть в'їхати до Литви глава Чечні Рамзан Кадиров, голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін, заступник голови Слідчого комітету при МВС РФ Олег Логунов, який вів справу загиблого у 2009 році в російській в'язниці Юрія Магнітського.

"Закон Магнітського", ухвалений парламентом Литви і підписаний президентом Далею Грібаускайте, набув чинності з січня 2018 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Литві наклали санкції на 49 небажаних громадян Російської Федерації в рамках закону, відомого як аналог закону Магнітського, однак сам перелік тоді оприлюднений не був.

Водночас у Латвії до "чорного списку" за минулий рік внесли понад 124 осіб. За словами міністра внутрішніх справ країни Ріхарда Козловскіса, з тих пір, як список почав діяти, в нього було внесено тисячі іноземців.