ua en ru

Литва стурбована військовими навчаннями Білорусі та Росії

Литва стурбована військовими навчаннями Білорусі та Росії Фото: Вальдемарас Рупшис (kariuomene kam lt)
Автор: РБК-Украина

Головнокомандувач Збройними силами Литви Вальдемарас Рупшис заявив, що військові навчання Росії і Білорусі не створюють безпосередньої загрози для Литви. Однак, за його словами, їх можна оцінювати як форму тиску, при цьому атакуючий сценарій навчань викликає занепокоєння.

Про це повідомляє Delfi.

Рупшис заявив, що ВС Литви оцінюють військові навчання як тиск на країну.

"Весь час потрібно оцінювати, наскільки їх сили поряд з нашим кордоном, поряд з Литвою ростуть. Зрозуміло, що їх бойова міць, бойових засобів, а також ці навчання викликають занепокоєння, оскільки навчання завжди орієнтовані, попри твердження, на атакуючі дії ", - заявив він.

Він також зазначив, що сьогодні у зв'язку з цими навчаннями "безпосередньої військової загрози точно ні".

За словами Рупшиса, на відміну від Росії та Білорусі країни НАТО на навчаннях у Польщі та в інших місцях застосовують сценарії оборонного характеру, а не атакуючого. Через те, що союзники по НАТО повинні завжди бути готові до прецедентів.

Нагадаємо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в жовтні відбудуться спільні військові навчання Білорусі та РФ.

Крім того, в Білорусь на навчання "Слов'янське братерство-2020" прибули російські десантники. Очікується, що в навчаннях буде задіяно до 1,5 тисячі військових, понад 150 одиниць авіаційної, бойової та спеціальної техніки.