ua en ru

Литва готова інвестувати до 50 млн євро в Херсонській морпорт, - МІУ

Литва готова інвестувати до 50 млн євро в Херсонській морпорт, - МІУ Фото (Delfi): Рімантас Шєгжда

Відкритий інвестконкурс буде оголошено найближчим часом

Литва готова інвестувати до 50 млн євро в Херсонський морський торговельний порт. Про це під час зустрічі з першим заступником міністра інфраструктури України Володимиром Шульмейстером заявив комерційний аташе посольства Литовської Республіки в Україні Рімантас Шєгжда, повідомили у прес-службі МІУ.

Сторони обговорили проект реконструкції та розвитку Херсонського МТП, який розробляється за участю посольства Литви в Україні і передбачає інвестиції на загальну суму в 50 млн євро.

За словами віце-президента Конфедерації промисловців Литви Арунаса Лауринайтіса, проект базується на досвіді Клайпедського торгового порту і передбачає будівництво спеціалізованих терміналів, перебудову моделі організації праці та тісну співпрацю з містом і вишами в питаннях екології.

Водночас Шульмейстер запевнив Лауринайтіса, що Мінінфраструктури зацікавлене у прямому співробітництві з іноземними інвесторами. "Зараз через портові потужності України проходить близько 30 млн тонн сільськогосподарської продукції. Є плани подвоїти експорт протягом 5 років. Така амбітна мета вимагає модернізації портової інфраструктури та новітніх технологій роботи. Тому ми вітаємо готовність інвесторів орендувати в держави площі для побудови потужностей для перевалки вантажів", - заявив перший заступник голови МІУ.

Українська і литовська сторони домовилися найближчим часом доопрацювати інвестиційний проект з тим, щоб оголосити відкритий конкурс.

Нагадаємо, у квітні МІУ розпочало пошук інвесторів для розвитку портової інфраструктури.