ua en ru

ЛитПолУкрбриг завершила підготовку за стандартами НАТО

ЛитПолУкрбриг завершила підготовку за стандартами НАТО Фото: ЛитПолУкрбриг підготовлено за стандартами НАТО

Міжнародна бригада за 12 місяців пройшла сертифікацію та набула повних операційних спроможностей

Литовсько-польсько-українська бригада (ЛитПолУкрбриг), відповідно до річної програми підготовки, взяла участь у сертифікаційному навчанні, за підсумками якого підтвердила набуття повних операційних спроможностей. Про це повідомила прес-служба Міноборони України.

Як зазначив полковник Зенон Бжушко, згідно з вимогами Технічної угоди між міністерствами оборони країн-учасниць, бригада мала пройти сертифікацію та набути необхідних навичок за дванадцять місяців після набуття початкових операційних спроможностей, і остаточною датою було визнано 24 січня 2017 року.

"Під час багатонаціонального командно-штабного навчання Common Challenge-16 у грудні минулого року було перевірено стан бойової готовності бригади за системою оцінки НАТО", - розповів начальник штабу, підполковник ЗС Литовської Республіки Елігіюс Сенуліс.

Також повідомляється, що під час навчання багатонаціональна сертифікаційна група запропонувала певні зміни в операційних процедурах і організаційно-штатній структурі командування бригади.

До закінчення встановленого Технічною угодою терміну ці вимоги були задоволені і набуття повних операційних спроможностей підтверджено Сертифікаційним листом, підписаним очільниками трьох оборонних відомств.

"Після опрацювання вимог сертифікаторів ми заявляємо, що командування ЛитПолУкрбриг є цілком боєготовим підрозділом", - наголосив заступник командира бригади полковник Володимир Юданов.

Нагадаємо, у грудні 2016 року в Польщі пройшли міжнародні командно-штабні навчання "Common Challenge-16".