ua en ru

Лисичанський НПЗ зупинився на плановий капітальний ремонт.

Лисичанський НПЗ 1 травня зупинився на плановий капітальний ремонт, повідомляє прес-служба ТОВ «ТНК-ВР Коммерс».

Роботи проводитимуться на двадцяти технологічних об'єктах підприємства, окрім заводського персоналу в них задіяно більше 1,5 тис. фахівців підрядних організацій. Планується, що обладнення з первинної переробки нафти простоюватиме близько 50 днів.

Тимчасове припинення переробки нафтової сировини на Лисичанському НПЗ не вплине на стабільність українського паливного ринку. Постачання власної роздрібної мережі і партнерів ТНК-ВР в Україні здійснюватиметься в звичайному режимі за рахунок наявних запасів і нафтопродуктів, що імпортуються.

«Окрім традиційних ремонтних робіт, таких як заміна обладнення і огляд технологічних трубопроводів, в травні-червні на заводі буде реалізовано тридцять чотири інвестиційні проекти, - відзначив голова правління ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» Дідьє Казіміро. - Вони пройдуть в рамках програми підвищення якості нафтопродуктів, що випускаються, до рівня Євро-4. Після закінчення ремонту в червні Лисичанський НПЗ планує повністю перейти на випуск дизпалива цього класу, з початку 2011 р. - освоїти випуск євробензинів».