ua en ru

Лисичанський НПЗ зупиняє виробництво нафтопродуктів у зв'язку з ремонтними роботами

Лисичанський НПЗ завершує підготовчі роботи для переходу в режим ремонту. Сьогодні зупиняється установка гідроочищення дизельних палив, що є останньою в ланцюжку виробництва, повідомляє прес-служба ТНК-ВР.

До кінця березня з технологічного режиму будуть виведені допоміжні виробничі об'єкти. Після завершення зупиночної фази на ЛИНІК почнуться позапланові ремонтні роботи. Поки продовжує функціонувати установка поліпропілену, яка завантажується привезеною сировиною (пропан-пропіленова фракція).

"У зв'язку з тим, що нафтопереробка в Україні продовжує генерувати збитки, компанія ТНК-ВР прийняла рішення припинити поставки сировини на Лисичанський нафтопереробний завод з 1 березня 2012 р. Найбільш молодий і технічно оснащений НПЗ в Україні зупиняється на поточний ремонт", - йдеться в повідомленні.

Приватне АТ "ЛІНІК" (Лисичанський НПЗ) входить до групи ТНК-ВР. ПрАТ займається переробкою нафтової сировини і виробництвом нафтопродуктів. У 2011 р. Лисичанський НПЗ заплатив більше 3,2 млрд грн податків до бюджетів всіх рівнів.

Нагадаємо, ТНК-BP в Україні закінчила 2011 р. з чистим збитком у розмірі 23 млн дол.