ua en ru

Липецьку фабрику Roshen може купити російський холдинг "Слов'янка"

Липецьку фабрику Roshen може купити російський холдинг "Слов'янка" Фото: фабрика в Липецьку продається за 100 млн доларів

За інформацією російських ЗМІ, холдинг вже веде переговори про купівлю активів

Вірогідним покупцем липецької кондитерської фабрики, яка входить в холдинг Roshen, може стати російський холдинг "Слов'янка". Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерело в галузі.

За даними видання, холдинг вже веде переговори про купівлю активів.

"Якщо переговори і йдуть, це комерційна таємниця", — заявив виданню голова ради директорів "Слов'янки" Сергій Гусєв.

Голова ради директорів холдингу "Об'єднані кондитери" Сергій Носенко повідомив виданню, що, за його даними, зараз належить української кондитерської компанії " Roshen фабрика в Липецьку продається за 100 млн доларів.


Джерело видання в галузі сумнівається, що липецьку фабрику вийде продати за бажаною ціною. Він нагадав, що "у відносно благополучному 2014 році бізнес Orkla в Росії був придбаний приблизно за 50 млн доларів".

"Враховуючи проблеми геополітичного характеру, справедлива вартість російського майданчика Roshen зараз навряд чи перевищує 10-15 млн доларів", — вважає він.

Нагадаємо, в квітні 2015 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом розкрадання 180 млн руб. з державного бюджету РФ кондитерською корпорацією Roshen в Липецьку.