ua en ru

На лінії Пекін-Шанхай запустили швидкісний поїзд нового покоління

На лінії Пекін-Шанхай запустили швидкісний поїзд нового покоління Фото: Китай (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Китайський швидкісний поїзд запущено на лінії Пекін-Шанхай

Китайський швидкісний поїзд нового покоління "Фусин" почав курсувати по високошвидкісній залізничній магістралі Пекін-Шанхай. Про це повідомляє Сіньхуа.

Так, в 11:05 модель СR400AF вирушила з Південного вокзалу Пекіна до Шанхаю, а модель CR400BF - з шанхайського вокзалу Хунцяо в столицю. Новий поїзд самостійної розробки Китаю здатний розвивати швидкість до 400 км/ч. Його постійна швидкість складає 350 км/ч.

Також він оснащений передовою системою моніторингу, здатної постійно перевіряти функціонування поїзда і автоматично гальмувати машину в разі надзвичайних ситуацій або аномальних умов.

Повідомляється, що генеральний директор Китайської залізничній корпорації - оператора поїзда "Фусин" - Лу Дунфу зазначив, що "Фусин" підкріпить унікальну роль, яку відіграють високошвидкісні залізниці у соціально-економічний розвиток країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї звільнили з в'язниці правозахисника і лауреата Нобелівської премії світу Лю Сяобо, засудженого за звинуваченням у підбурюванні до підриву державного ладу.