ua en ru

Ліквідність UniCredit Bank склала 7 млрд грн

Ліквідність банку UniCredit Bank на 1 січня 2015 р. становить 7 млрд грн. Про це повідомив фінансовий директор банку Джакомо Волпі.

"UniCredit Bank завжди виділявся своєю високою ліквідністю. Навіть зараз, незважаючи на важку фінансову ситуацію в країні, наша ліквідність становить 7 млрд грн. Це дозволяє без будь-яких затримок виконувати усі зобов'язання - нашим клієнтам не знайоме таке поняття, як затримка виплати депозиту. Незважаючи на важкий рік, ми відзначаємо за підсумками 2014 р. невелике зростання гривневого депозитного портфеля", - підкреслив Волпі.

За його словами, з цього обсягу 2 млрд грн становили депозитні сертифікати НБУ, ще 2,4 млрд грн вкладені в короткострокові ОВДП. Об'єм, що залишився - на рахунку в НБУ для підтримки щоденних операцій.

Нагадаємо, в кінці 2014 р. НБУ назвав UniCredit Bank одним з восьми системно важливих банків в Україні.

UniCredit Bank - один з найбільших універсальних банків України, 99,4% акцій банку належать міжнародній банківській групі UniCredit. Оновлений UniCredit Bank утворився в грудні 2013 р. шляхом об'єднання двох українських активів групи - ПАТ "Укрсоцбанк" та ПАТ "Унікредит Банк".