ua en ru

Ліга Європи: полтавська "Ворскла" програє 2:0

Ліга Європи: полтавська "Ворскла" програє 2:0 Фото: сайт ФК "Ворскла"

"Ворскла" поступилася "Жиліні"

У Словаччині ввечері 30 липня 2015 р. відбувся перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи між місцевою "Жиліною" і полтавською "Ворсклою".

"Жиліна" (Словаччина) 2:0 "Ворскла" (Україна)
Голи:
Єліч (26), Паур (73)
Арбітр матчу: Маріо Страхонья (Хорватія)

Команди вийшли на матч у таких складах:

"Жиліна": Волешак, Мабука, Вавро, Шкриняр, Летич, Паур, Бенеш, Печовски, Качор, Михалик, Єліч

"Ворскла": Богуш, Сапай, Даллку, Тобто Ткачук, Сімінін, Турсунов, Скляр, Чеснаков, Громов, Ковпак, Шиндер

Гра почалася досить грубо і вже до середини першого тайму арбітр тричі висував гравцям жовті картки: на 13-й хвилині Пауру ("Жиліна") і Даллку ("Ворскла"), на 22-й - Скляру ("Ворскла").

На 19-й хвилині у словацькій команді відбулася вимушена заміна - Мабуку змінив Шпалек.

Ну а рахунок у грі було відкрито на 26-й хвилині. Після кількох атак гравці "Жиліни" таки забили. Гол на свій рахунок записав Єліч.

До кінця першого тайму гравці обох команд отримали ще кілька жовтих карток: Кавпак і Сапай "відзначилися" у "Ворскли", а Качор і Шкриняр - у "Жиліни".

Перша половина матчу так і завершилася з рахунком 1:0 на користь словацької команди, більше запам'ятавшись порушеннями, ніж яскравими ігровими моментами.

Другий тайм почався без замін. Вже на 50-й хвилині гравець полтавської команди Шиндер жовту картку записав на свій рахунок.

З початку тайму "Ворскла" активізувалася і все це призвело до призначення пенальті у ворота "Жиліни" на 62-й хвилині. Втім, реалізувати 11-метровий полтавці не змогли - Ковпак пробив вище воріт.

Після невдачі українська команда не зупинилася і створила кілька небезпечних моментів. Однак... забили словаки. На лінії штрафного Паур обіграв трьох захисників "Ворскли" і пробив по воротах. 2:0.

До 80-й хвилині у складі "Ворскли" відбулися всі три заміни - замість отримав пошкодження Громова вийшов Бартуловіч, Ковпака змінив Баранник, а Скляра - Ткачук. У "Жиліни" Михалика змінив Вілліан.

Кінцівка матчу видалася драматичною для полтавчан. Паур вибігав один на один з голкіпером "Ворскли", той вийшов з воріт і допустив зіткнення з нападником "Жиліни". У підсумку Богуш залишив матч достроково, отримавши червону картку, а місце у воротах змушений був зайняти Даллку, адже заміни у полтавчан закінчилися.

За 7 хвилин компенсованого арбітром часу гравці "Жиліни" активно атакували ворота "Ворскли", проте полтавчани зуміли відбитися.

Підсумок - 2:0 на користь "Жиліни". Полтавцям у матчі на рідному стадіоні доведеться дуже сильно постаратися, щоб пробитися далі.

Зазначимо, перед матчем букмекери віддавали перевагу "Жиліні".