ua en ru

Ліга Чемпіонів: МЮ громить "Байєр", "Ювентус" повертається в фаворити і "Сіті" довелося постаратися

Сьогодні вночі у Лізі чемпіонів завершився 5-й тур групового етапу. Визначилися ще 3 учасника плей-офф: ними стали "Манчестер Юнайтед", ПСЖ і "Реал". Любителі футболу напевно залишилися задоволені побаченим: на цей раз всі поєдинки вийшли результативними, а футболісти забивали в кожному матчі не менше 3 м'ячів.

Сьогодні вночі у Лізі чемпіонів завершився 5-й тур групового етапу. Визначилися ще 3 учасника плей-офф: ними стали "Манчестер Юнайтед", ПСЖ і "Реал". Любителі футболу напевно залишилися задоволені побаченим: на цей раз всі поєдинки вийшли результативними, а футболісти забивали в кожному матчі не менше 3 м'ячів.

У той же час обійшлося без сенсацій. Фаворити очікувано добилися перемог, здорово покуражившись в поєдинках з більш слабкими суперниками.

Група А

У цій групі визначився перший учасник плей-офф. Ним став "Манчестер Юнайтед", який розібрав на частини оборону "Байєра". Дивно, але Самі Хююпя, який очолює "аспірінових", так і не навчив грати своїх підопічних в обороні. У поєдинку, який проходив на "Олд Траффорд", "Байєр" отримав 4 пробоїни. А на цей раз пропустив 5 м'ячів.

Після перемоги над "Байєром" Девід Мойес, який піддавався жорсткій критиці на протязі всього сезону, світився від щастя: "Можливо, це кращий матч команди з того моменту, як я її очолив. Вперше забили 5 голів. Особливо приємно, що це сталося на виїзді. "Байєр" йде на другому місці в Бундеслізі, відразу за "Баварією", що є кращим показником сили нашого суперника".

У розгромі німців взяли участь не тільки гравці "Юнайтед", але і Емір Спахіч, який забив 2-й м'яч у ворота своєї команди. А почалося все ще на 22-й хвилині, коли Руні виконав класну передачу на дальню штангу, а Валенсія заштовхав м'яч у сітку з близької відстані. У випадку з 2-м голом знову останню передачу робив Руні, а Спахич невдало переривав навіс на Смоллінга. Після перерви "Байєр" так і не зумів повернутися в гру. І в середині 2-го тайму рахунок до розгромного довів Еванс.

Після розіграшу стандарту Руні бив з кількох метрів, але Лено зреагував. Однак голкіпер "Байєра" лише відбив м'яч, дозволивши Евансу з другої спроби вразити ворота. На 77-й хвилині знову асистентом виступив Руні. Цього разу форвард "Юнайтед" вийшов один на один з голкіпером "Байєра" і перекинув м'яч через того. А Смоллінг пробив вже по порожніх воротах. Довершив знищення "аспірінових" Нані. Гіггз вивів вінгера 1 на 1 з Лено, португалець обіграв голкіпера і з гострого кута закинув м'яч у незахищені ворота.

"Байєр" (Німеччина) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) 0:5
Голи
: Валенсія, 22, Спахіч, 30 (у свої ворота), Еванс, 65, Смоллінг, 77, Нані, 88

"Шахтар" (Україна) - "Реал Сосьєдад" (Іспанія) 4:0
Голи
: Луїс Адріано, 37, Алекс Тейшера, 48, Дуглас Коста, 68, 87

Група B

У цьому квартеті все стає на свої місця. У минулому турі "Реал" і "Ювентус" здобули перемоги. Мадридці достроково гарантували собі путівку в плей-офф і 1-е місце в групі, а "Ювентус" став явним фаворитом в боротьбі за 2-й квиток в наступну стадію. Втім, легкого життя у італійського чемпіона не буде, адже в останньому турі підопічні Антоніо Конте вирушать в Стамбул. "Галатасараю" для виходу в плей-офф необхідно перемагати. І можна не сумніватися, що фанати турецького клубу організовують гарячий прийом гостей. У рідних стінах "Галатасарай" може перемогти кого завгодно, що в минулому сезоні на собі випробували футболісти "Реала".

До речі, "Галатасарай" цілком міг засмутити мадридців і минулого вечора. Протягом 75 хвилин господарі грали в меншості. Вже в середині першого тайму пряму червону картку отримав Серхіо Рамос. Захисник "королівського клубу" програв боротьбу Булуту і вирішив сфолити на супернику, який убігав 1 на 1 з Касільясом. Але, отримавши таку вагому перевагу, гості так і не зуміли використати його. Мадридцям вдалося розгромити суперника, незважаючи на гру у меншості і відсутність Кріштіану Роналду. В кінці першого тайму суперники обмінялися результативними атаками. У "Реала" відзначився Бейл, який майстерно виконав штрафний. А у гостей важливий м'яч забив Булут, який відгукнувся на передачу Дрогба.

Але після перерви іспанці схилили чашу терезів на свою користь. Причому, початок успіху "Реала" поклав...Арбелоа! На 51-й хвилині захисник мадридців якимось незбагненним чином опинився на місці центрфорварда, а Ді Марія помітив підключення свого партнера по команді. В результаті Арбелоа забивав вже з кількох метрів. А вже через 12 хвилин відзначився і сам Ді Марія. Причому на цей раз гравці помінялися ролями: асистентом виступив Арбелоа. Крапку в матчі на 80-й хвилині поставив Іско, що виявив свої навички дриблінгу.

У паралельному матчі "Ювентус" боровся з "Копенгагеном". Цікаво, що довгоочікувану перемогу туринцям приніс Відаль, який забив усі 3 м'ячі своєї команди. Зазначимо, що на груповому етапі Ліги чемпіонів у поточному сезоні "Юве" ще не вигравав.

На 29-й хвилині Якобсен вкрай невдало зіграв у своїй штрафній, виставивши руки, в які потрапив м'яч. А Відаль впевнено реалізував пенальті. Після перерви Мельберг зрівняв рахунок. Гості розіграли аут, закинувши м'яч у чужу штрафну. У штовханині в районі 11-метрової позначки найспритнішим виявився шведський захисник, який точно пробив у дальній кут. Але всього через кілька хвилин Мельберг став антигероєм.
Гравець "Копенгагена" не зумів зупинити Льоренте, прихопивши того руками. В результаті арбітру Юнасу Ерікссону довелося знову вказати на "точку". Відаль знову не розгубився й розвів м'яч і Віланда по різних кутах. Остаточний рахунок було встановлено вже на 63-й хвилині, коли Відаль оформив хет-трик, точно пробивши головою після навісу Погба.

"Реал Мадрид" (Іспанія) - "Галатасарай" (Туреччина) 4:1
Голи:
Бейл, 37, Арбелоа, 51, Ді Марія, 63, Іско, 80 - Булут, 38

"Ювентус" (Італія) - "Копенгаген" (Данія) 3:1
Голи:
Відаль, 29 - пенальті, 60 - пенальті, 63 - Мельберг, 56

Група C

У цій групі визначився перший учасник плей-офф. Ним став французький ПСЖ, який напередодні насилу переграв непоступливий "Олімпіакос". Тепер парижани гарантували собі підсумкове 1-е місце в турнірній таблиці. Другий рік поспіль столичні футболісти кваліфікуються з групи. Можливо, на цей раз їм вдасться перевершити своє минулорічне досягнення. Свої надії французи пов'язують з Ібрагімовичем. Нехай Златану не вдалося потрапити на чемпіонат світу, але він може спробувати втілити мрію про перемогу в Лізі чемпіонів.

Напередодні саме Він був одним з головних дійових осіб у протистоянні з грецьким клубом. Вже на 7-й хвилині він відкрив рахунок. Ван дер Віль прострілив у штрафну, а Ібрагімовича не збентежив навіть невеликий рикошет від ноги захисника гостей. Грекам вдалося відігратися вже в кінці зустрічі. До того моменту вони грали в більшості. Відразу після перерви Верратті навіщось смикнув за руку суперника в середині поля, заслужено отримавши другу жовту картку.

Вдалим для "Олімпіакоса" став кутовий удар, який гості розіграли на 80-й хвилині. Після першої спроби Сірігу відбив м'яча, але на добивання встиг Манолас, який і закотив м'яч у сітку з кількох метрів. Зазначимо, що перший удар по воротах ПСЖ завдавав Алехандро Домінгес. Але пірейці не змогли втримати нічию. Вже в компенсований час вони помилилися при створенні штучного офсайду, а Кавані реалізував вихід 1 на 1, який для нього організував Маркиньос.

Тим часом у Бельгії "Бенфіка" намагалася зломити лютий опір, яке гостям надав "Андерлехт". Матч вийшов надзвичайно цікавим і видовищним. Господарі дуже старалися вклинитися в боротьбу за 3-е місце, яке дозволяє продовжити европоход в Лізі Європи. І вже на 18-й хвилині Мбемба відкрив рахунок. Конголезець прийняв м'яч в чужій штрафній, виграв боротьбу у захисника і переграв Мораеса. За 10 хвилин до перерви португальці відновили паритет. Енцо Перес зі штрафного навісив, а Матіч виграв верхову боротьбу, переправивши м'яч у ворота.
Відчайдушний стрибок Прото господарів не врятував. На початку другого тайму гості вийшли вперед. Гайтан класно розвернувся в чужій штрафній і пробив у дальній кут. Мбемба спробував заблокувати постріл, але лише зрізав м'яч у власні ворота. Тим не менш, "Андерлехт" зовсім не збирався здаватися. І на 77-й хвилині рахунок зрівняв Бруно, який розстріляв ворота португальців з кількох метрів. Але поставити підніжку "Бенфіці" бельгійці не змогли. Вже в самій кінцівці зустрічі господарі спробували вирвати перемогу, але пропустили контратаку суперника. Родріго вийшов 1 на 1 з Прото і використав свій шанс.

Тим не менше, підопічні Жорже Жезуша лише дивом можуть пройти в наступну стадію турніру. Справа в тому, що при рівності очок за особистими зустрічами вони поступаються "Олімпіакосу": греки виграли 1 з матчів, а 2-га зустріч завершилася внічию. Тепер португальцям доводиться розраховувати на те, що пірейці втратять очки в останньому матчі з "Андерлехтом", який буде проходити в Греції. В той же час їм необхідно перемагати ПСЖ, що в поточному розіграші Ліги чемпіонів не вдавалося нікому.

ПСЖ (Франція) - "Олімпіакос" (Греція) 2:1
Голи:
Ібрагімович, 7, Кавані, 90 - Манолас, 80

"Андерлехт" (Бельгія) - "Бенфіка" (Португалія) 2:3
Голи:
Мбемба, 18, Бруно, 77 - Матіч, 34, Мбемба, 52 - автогол, Родріго, 90

Група D

У цій групі остаточна розстановка команд буде зрозуміла лише після заключного туру. Втім, всі найважливіші питання фаворити вирішили вже до середини дистанції. Так, "Баварія" і "Сіті" достроково гарантували собі вихід в наступний раунд. Більш того, на лідерство німців англійцям зазіхнути навряд чи вдасться. Перша зустріч цих команд, що проходила в Манчестері, завершився впевненою перемогою гостей. І не віриться, що "городяни" здатні відіграти такий гандикап у Мюнхені. В той же час набагато більший інтерес нині викликає боротьба за путівку в Лігу Європи. У заключному турі ЦСКА попрямує в Чехію. Місцевій "Вікторії" вистачить перемоги з мінімальним рахунком, щоб залишити "армійців" без єврокубкової весни. Нагадаємо, що ЦСКА переміг у Москві з рахунком 3:2, дозволивши супернику забити настільки цінні гостьові м'ячі.

На щастя для ЦСКА, "Сіті" не став ділитися очками з гостями з Чехії. Але для "городян" матч складався непросто. На 33-й хвилині рахунок з пенальті відкрив Агуеро. Однак перед самою перервою гості зрівняли рахунок. Класну багатоходівку завершив Горшава, потужно вистріливши з-за меж штрафного. В середині другого тайму вивів господарів вперед Насрі. Але знову чехам вистачило сил, щоб повернутися в гру. На гол француза "Вікторія" відповіла точним ударом Тецла. Але в кінцівці зустрічі позначилося перевага в класі господарів. Перемогу їм принесли Негредо і Джеко, які записали на свої рахунки по голу. Іспанець відзначився після прострілу Наваса, а боснієць забив з кількох метрів ударом головою.

ЦСКА (Росія) - "Баварія" (Німеччина) 1:3
Голи:
Хонда, 62 - пенальті - Роббен, 17, Гетце, 56, Мюллер, 65 - пенальті

"Манчестер Сіті" (Англія) - "Вікторія Пльзень" (Чехія) 4:2
Голи:
Агуеро, 33 - пенальті, Насрі, 65, Негредо, 78, Джеко, 89 - Горшава, 43, Тецл, 69