ua en ru

Лідери країн "нормандської четвірки" сподіваються на роботу формату після виборів у Франції

Лідери країн "нормандської четвірки" сподіваються на роботу формату після виборів у Франції Фото: Петро Порошенко

Лідери країн "нормандської четвірки" засудили погрози спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в нормандському форматі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним, в рамках якої учасники висловили сподівання, що робота формату продовжиться після виборів президента у Франції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Співрозмовники подякували президентові Франції Франсуа Олланду за його зусилля в рамках нормандського формату та висловили сподівання, що цей формат продовжить роботу після президентських виборів у Франції", - йдеться у повідомленні.

Крім того, учасники розмови підтвердили відданість імплементації мінських домовленостей у частині, зокрема, що стосується як безпекових, так і політичних аспектів врегулювання.

Співрозмовники наголосили на важливості суворого дотримання режиму тиша на Донбасі, а також закликали інтенсифікувати зусилля задля звільнення та обміну затриманих за принципом "всіх на всіх". Також вони засудили погрози спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко, Путін, Меркель і Олланд обговорили ситуацію на Донбасі.