ua en ru

Порошенко, Путін, Меркель і Олланд обговорили ситуацію на Донбасі

Порошенко, Путін, Меркель і Олланд обговорили ситуацію на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Лідери країн, зокрема, обговорили ситуацію із перемир'ям на Донбасі

В ніч на вівторок, 18 квітня, президент України Петро Порошенкою, Федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель, президент Французької Республіки Франсуа Олланд і президент РФ Володимир Путін провели телефонну розмову. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Лідери країн "нормандської четвірки" підтвердили прихильність виконання мінських угод у сфері безпеки та політичних аспектів врегулювання. Вони вітали домовленість про відновлення великоднього перемир'я, досягнуту в ході засідання Контактної групи 29 березня, і підкреслили важливість його суворого дотримання", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що лідери чотирьох країн закликали активізувати роботу щодо вирішення проблеми обміну утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх".

"Висловлено співчуття у зв'язку з випадками загроз щодо Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Висловлена вдячність Президенту Французької Республіки Франсуа Олланду за його зусилля в рамках "нормандської четвірки" і надія на те, що робота в цьому форматі буде продовжена після президентських виборів у Франції", - додали в прес-службі.

В Адміністрації президента України відповідну інформацію поки що не підтвердили.

Нагадаємо, Порошенко видав указ про реорганізації структури апарату РНБО.