ua en ru

Лідери семи держав із G20 закликали єврозону до активних дій з подолання кризи

Лідери семи держав, що входять в "велику двадцятку" (G20), закликали країни єврозони зробити активні дії, щоб допомогти світовій економіці вийти зі стану глибокої рецесії, передає Reuters.
Політики вважають, що європейські країни повинні діяти швидко і скоординовано, щоб подолати боргову кризу, що розростається в регіоні. Відповідна позиція семи держав - членів "великої двадцятки" міститься в листі, направленому голові G20 - Франції. У документі також наголошується, що заклик взяти під контроль держфінанси відноситься і до США, яким слід подолати політичні розбіжності і забезпечити раціональну фіскальну політику в середньостроковій перспективі.
"Для багатьох розвинених економік шлях виходу з глибокої і затяжної рецесії буде тернистим. Це відіб'ється на економічному зростанні країн, що розвиваються. Крім того, на цей раз у світових держав менше можливостей для маневру, ніж у 2009 р.", - наголошується в документі, який був підписаний лідерами Австралії, Канади, Індонезії, Великобританії, Мексики, ПАР і Південної Кореї.
Відзначимо, що сьогодні у Вашингтоні проходить зустріч міністрів фінансів країн "великої двадцятки", а 23 вересня 2011 р. починаються традиційні осінні зустрічі представників Міжнародного валютного фонду і Світового банку, на яких обговорюватимуться актуальні питання світової економіки.