ua en ru

Лідери опозиції сьогодні зустрінуться з послами Євросоюзу

Лідери опозиції сьогодні зустрінуться з усіма послами Євросоюзу. Про це заявив сьогодні на брифінгу голова фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Також повідомляється, що сьогодні в парламенті зареєструвати постанову про відправлення уряду Азарова у відставку, і хоча для його прийняття сьогодні немає голосів, опозиція наполягатиме на його розгляді.

Крім того, Тягнибок закликав українців 1 грудня о 12:00 прийти до пам'ятника Шевченку в парку ім. Шевченка в столиці і продовжити акції протесту, які були розпочаті тими, хто підтримає євроінтеграцію.

"Ми закликаємо завтра в 12:00 всіх українців прийти до пам'ятника Шевченку, ми продовжимо наші акції протесту і як представники парламентської опозиції беремо на себе повну відповідальність за боротьбу та спротив усього українського суспільства проти чинного режиму", - сказав Тягнибок.

У свою чергу Кличко підкреслив, що опозиція буде робити все, щоб люди, які приймали рішення направити на мирних молодих людей на Майдані спецназ з Донецька та Луганська, а це Президент Янукович та міністр внутрішніх справ Захарченко "зазнали відповідь за те, що використали "Беркут" для розгону демонстрантів".

За словами Кличка, якщо не вжити заходів, "Україна перетвориться на центр нестабільності в самому центрі Європи". Він також зазначив, що опозиція ініціювала відставку уряду, дострокові президентські і парламентські вибори і дострокову перезавантаження нинішньої влади.

Яценюк нагадав, що 15 грудня відбудуться перевибори по 5 проблемних округах і завданням штабу опозиції буде недопущення неправильного підрахунку голосів та ратифікація виборів.