ua en ru

Лідери громад Кіпру проведуть неформальну зустріч

Лідери громад Кіпру проведуть неформальну зустріч Фото: Мустафа Акинджи і Нікос Анастасіадіс (facebook.com sputnik.turk)

Зустріч відбудеться 16 квітня

Лідери двох етнічних громад Кіпру домовилися про неформальну зустріч 16 квітня. Про це заявили в місії Організації Об'єднаних Націй на Кіпрі, передає Reuters.

Наголошується, що зустріч лідера греків-кіпріотів Нікоса Анастасіадіса і лідера турків-кіпріотів Мустафи Акинджи буде першою з моменту провалу мирних переговорів у липні минулого року в Швейцарії.

Тоді обидві сторони розійшлися в поглядах на те, яку роль може мати в майбутньому Туреччина у врегулюванні ситуації Кіпру, який був розколотий після турецького вторгнення в 1974 році.

Повідомляється, що зустріч 16 квітня не віщує початок нового раунду мирних переговорів, однак може внести ясність про позиції сторін щодо цього питання.

Нагадаємо, 23 лютого nурецькі військові кораблі почали переслідування геологорозвідувального судна італійської нафтогазової компанії ENI в спірній в ексклюзивній економічній зоні Кіпру і погрожували втопити його.

Спір за неї між Туреччиною і Кіпром розпочався ще у 1996 році і ледь не призвів до збройного конфлікту.