ua en ru

Лідери "нормандської четвірки" найближчим часом проведуть телефонні переговори

Лідери "нормандської четвірки" найближчим часом проведуть телефонні переговори Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Лідери "нормандської четвірки" обговорять питання безпеки та звільнення заручників

Лідери "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Російська Федерація) найближчим часом проведуть телефонні переговори, на яких обговорюватимуть питання безпеки та звільнення заручників. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я знаю, що найближчим часом планується телефонна розмова (лідерів "нормандської четвірки", - ред.). Сенс цієї телефонної розмови в обговоренні питань безпеки та звільнення заручників", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший заступник спікера Верховної ради Ірина Геращенко заявляла, що Росія може намагатися блокувати особисті зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

"Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить у вибори, які у них у вересні, і можливо РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі... Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу нормандський формат, з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, бо там потрібно відповідати на дуже неприємні питання, щодо ситуації з безпекою на Донбасі, щодо причетності російської армії і зброї до цього конфлікту", - заявляла Геращенко.