ua en ru

Лідери фракцій Ради пропонують працювати в сесійному режимі два дні на тиждень

Лідери фракцій Ради пропонують працювати в сесійному режимі два дні на тиждень Фото: Рада може змінити графік парламентських і комітетських тижнів

У Раді відреагували на пропозицію Європарламенту зробити роботу парламентських і комітетських тижнів змішаної

Лідери фракцій Верховної Ради України пропонують змінити порядок роботи парламенту і працювати в сесійному режимі два дні на тиждень. Про це РБК-Україна повідомило джерело в парламенті.

"Була дуже цікава домовленість (між керівниками фракцій, - ред.) про те, щоб скасувати комітетські тижні і зробити регулярними голосування у вівторок і четвер, комітетським днем - середу, понеділок - днем закритим від преси погоджувальної ради і відкритого спілкування з урядом, а п'ятницю - днем роботи з виборцями", - повідомило джерело.

За словами співрозмовника, планувалося, що три тижні на місяць Рада буде працювати за вищевказаним графіком, і ще один тиждень буде виділятися на роботу з виборцями.

Як підкреслило джерело, відповідну ідею запропонували керівники фракцій парламенту у відповідь на пропозиції місії Європарламенту по реформуванню Верховної Ради зробити роботу парламентських і комітетських тижнів змішаної.

"Вони (керівники фракцій, - ред.) домовлялися про такі правила", - додав співрозмовник.

Відзначимо, Рада працює в сесійному режимі два тижні на місяць з вівторка по п'ятницю.

Нагадаємо, у березні пройдуть консультації в Брюсселі та Києві по обміну досвіду між парламентами.