ua en ru

У березні пройдуть консультації в Брюсселі та Києві по обміну досвіду між парламентами

У березні пройдуть консультації в Брюсселі та Києві по обміну досвіду між парламентами Фото: Пленкович відзначив важливість наближення українського законодавства до європейського

Європарламент готовий надати допомогу Верховній Раді поліпшення роботи парламенту

У березні пройде серія семінарів в Брюсселі та Києві по обміну досвіду між парламентськими комітетами ЄС і України. Про це в ході підсумкової прес-конференції в Брюсселі повідомила глава делегації Європейського парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Вас 28 комітетів, у нас - 20, трохи менше. Але я думаю, що зв'язки між ними, будуть дуже корисними для наших країн. Ми повинні організувати серію семінарів в Брюсселі та Києві для того, щоб розглянути як ми практично можемо зробити обмін цим досвідом",- сказав Пленкович.

Він запевнив, що Європарламент готовий надати допомогу Верховній Раді, щоб зробити роботу парламенту більш прозорою та підзвітною громадянському суспільству.

Також Пленкович відзначив важливість наближення українського законодавства до європейського.

"Дуже важливке притання - цегармонізація українського законодавства зі стандартами Європейського парламенту, ЄС і в цьому напрямку Україна виконує дії, прописані в дорожній карті, щоб набизити українське законодавство до європейського",- додав він і нагадав, що в цьому питанні для України дуже важливий досвід Польщі.

Нагадаємо, раніше Європарламент і Верховна Рада України в ході підсумкової конференції у рамках "Українського тижня" в Європарламенті підписали Угоду про співпрацю в адміністративній сфері.