ua en ru

Лідери ЄС на саміті домовилися про боротьбу з нечесною торгівлею

Лідери ЄС на саміті домовилися про боротьбу з нечесною торгівлею Фото: ЄС

У документі закликали прийняти відповідні практикам СОТ правила захисту ринків

Лідери Європейського Союзу (ЄС) на саміті в Брюсселі досягли домовленостей щодо протидії нечесним торговим практикам. Про це повідомляє DW.

Так, у документі вони закликали прийняти відповідні практикам СОТ правила захисту ринків.

"Стійко переконані, що торгівля відіграє свою роль в створенні добробуту і робочих місць. ЄС зберігати відкритість своїх ринків і протидіяти протекціонізму", - йдеться в документі, прийнятому Європейською Радою. У висновках саміту міститься заклик до інших інститутів об'єднання узгодити сумісні з принципами СОТ захисні торгівельні інструменти, "які посилюють здатність ЄС ефективно боротися з нечесними і дискримінаційними торговими практиками і спотвореннями ринку", - йдеться в повідомленні.

В свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за принцип взаємності у міжнародній торгівлі. Вона заявила про те, що якщо інші країни не дають компаніям ЄС доступу до публічних тендерів, то інтеграційному об'єднанню слід задуматися.

Також президент Європейської Ради Дональд Туск зазначив, що зараз в ЄС стільки робочих місць, скільки ще не було ніколи. Він також закликав до посилення захисту громадян Євросоюзу від "несправедливих торгових практик".

"Торгівля має бути вільною, але повинна бути справедливою", - додав голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери країн Євросоюзу у рамках саміту ЄС вчора, 22 червня, затвердили план розвитку "постійного структурного співробітництва" - Permanent Structured Cooperation (PESCO) - у військово-політичній сфері.