ua en ru

Лідери ЄС в четвер ухвалять позицію щодо санкцій за хакерські атаки

Лідери ЄС в четвер ухвалять позицію щодо санкцій за хакерські атаки Ілюстративне фото (twitter.com/EU_Commission)

Лідери ЄС на саміті в четвер закличуть до нового режиму економічних санкцій проти хакерів в будь-яких країнах світу

На саміті в четвер лідери ЄС ухвалять позицію, що Європейський Союз повинен погодити режим санкцій за кібератаки до початку наступного року. Про це свідчать внутрішні документи ЄС, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Незважаючи на невеликий опір Італії, лідери ЄС на саміті в четвер закличуть до нового режиму економічних санкцій проти хакерів в будь-яких країнах світу.

"Потрібно продовжувати працювати над здатністю реагувати і стримувати кібератаки з допомогою обмежувальних заходів ЄС", - говориться в проекті заяви лідерів ЄС.

"Переговори по всім пропозиціям з кібербезпеки повинні бути завершені до кінця законодавчих зборів ЄС", - йдеться в документі.

Німецький канцлер Ангела Меркель, звернувшись до парламенту Німеччини в середу, заявила про можливі маніпуляції з виборами до Європейського парламенту в травні наступного року.

Західні уряди вважають, що Росія зробила кібер - і електронну війну частиною своїх військових операцій. Великобританія, Нідерланди і США звинувачують Москву в проведенні глобальної кампанії хакерських атак проти Заходу. Росія заперечує звинувачення.

Повідомляється, що 28 країн-лідерів ЄС зустрінуться з азіатськими лідерами, в тому числі прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, на саміті в Брюсселі в четвер увечері. Вони обговорять питання комп'ютерної безпеки, а проблема боротьби з хакерами буде відображена в їх фінальній заяві.

Нагадаємо, у Чехії затримали групу росіян, яких звинувачують у кибернападі на Міністерство закордонних справ (МЗС) країни.