ua en ru

Італія на саміті ЄС запропонує послабити санкції проти РФ

Італія на саміті ЄС запропонує послабити санкції проти РФ Фото: Джузеппе Конте (facebook.com/sanmateo)

На черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, будуть голосувати за продовження економічних санкцій проти Росії

Італія запропонує Європейського Союзу послабити санкції проти РФ, зокрема відновити фінансування малого та середнього приватного бізнесу в Росії. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на видання Радіо Свобода, яке посилається на власні джерела.

Зазначимо, на черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, будуть голосувати за продовження економічних санкцій проти Росії ще шість місяців, і Італія може озвучити свою пропозицію з фінансування малого бізнесу як умова підтримки продовження санкцій.

Як повідомляє видання, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте на засіданні лідерів ЄС 18 жовтня запропонує дозволити Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) і Европейскому банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) фінансувати малі та середні підприємства в Росії, як це було до введення санкцій у 2014 році.

Співрозмовник видання зазначив, що ця пропозиція навряд чи буде схвалена на жовтневому саміті, але її можуть прийняти на саміті в грудні, коли лідери ЄС повинні голосувати за продовження санкцій проти Росії. Пропозиція Італії полягає в тому, що двом європейським банкам необхідно дозволити відновити фінансування невеликих приватних російських компаній, тому що вони не мають тісних зв'язків із Кремлем.

Нагадаємо, президент україни Петро Порошенко заявляв, що Україна не допустить зняття санкцій з Російської Федерації.

Відзначимо, 15 жовтня, Рада Європейського союзу (ЄС) затвердив новий режим санкцій за застосування хімічної зброї.