ua en ru

Лідери БРІКС закликали G20 посилити макроекономічне співробітництво

Лідери БРІКС закликали G20 посилити макроекономічне співробітництво Фото: лідери БРІКС на саміті великої двадцятки

Процес відновлення глобальної економіки все ще нестійкий і вимагає від учасників саміту кооперації

Лідери Бразилії, Росії, Індії, Китаю та ПАР на зустрічі з G20 під час саміту в Анталії (Туреччина) заявили про те, що процес відновлення глобальної економіки все ще не стійкий. Вони закликали G20 зміцнити макроекономічне співробітництво, активізувати торгівлю та інвестиції, повідомляє Reuters.

Лідери країн БРІКС також зазначили, що геополітичні виклики, в числі яких політизація економічних відносин і односторонні економічні санкції, завдають шкоди економічному розвитку.

Крім того, в заяві йдеться, що учасники зустрічі турбуються про відсутність прогресу в модернізації міжнародних фінансових інститутів. Зокрема мова йшла про процес перерозподілу квот Міжнародного валютного фонду (МВФ) на користь країн.

На зустрічі лідери прийшли до спільної думки, що вже досягнутий прогрес дозволяє всім учасникам великої двадцятки сфокусуватися на реалізації своїх стратегій зростання.

Нагадаємо, що перед початком саміту G20 МВФ пропонував країн великої двадцятки звернути увагу на такі чинники економічного впливу, як готовність Федеральної резервної системи (ФРС) перейти до нормалізації грошово-кредитної політики в той час, як інші валютні зони, ймовірно, продовжать політику пом'якшення; історичний перехід до уповільнення зростання економіки Китаю і завершення десятиліття "супер товарообігів".