ua en ru

Лідерами за венчурним інвестиціям в США стали медико-біологічні проекти, - аналітики.

Обсяг проектів із залученням венчурних інвестицій у США за перший квартал 2010 р. склав 4,7 млрд дол, що на 38% більше аналогічного показника 2009 р. Такі дані наводяться в дослідженні PricewaterhouseCoopers і Національної асоціації венчурного капіталу США, передає РБК daily.
Найбільшою популярністю зараз користуються медико-біологічні проекти. На них була виділена найбільша частина коштів - 1,3 млрд дол. Найперспективнішим напрямком тут виявилися біотехнології (обсяг фінансування близько 825 млн дол.) Лідируюча позиція даного сегмента пояснюється високою зацікавленістю в ньому фармацевтичних компаній, поступово втрачають свої прибутки з появою дженериків та прагнуть заповнити прогалини в бізнесі за рахунок виходу на нові ринки. Додаткову підтримку невеликі фірми отримають завдяки реформі охорони здоров'я в США.
"У кризовий період численні венчурні фонди в силу ризикованості своїх вкладень залишилися майже без коштів. Зараз, завдяки пожвавленню на ринку IPO, успішні компанії зможуть розмістити свої акції, що, безсумнівно, стане позитивним знаком для венчурних інвесторів - вони знову зможуть отримувати віддачу від своїх вкладень", - пояснив аналітик IHS Global Insight Ян Рендольф.
Тим часом, Ernst & Young провела опитування понад 800 керівників компаній з різних країн світу, згідно з яким 64% респондентів позитивно оцінюють перспективи розвитку національних економік. Найбільш оптимістичні прогнози дали представники Австралії (93%), Індії (91%), Бразилії (83%) і Китаю (80%). Впевненість респондентів з країн Заходу не така велика: у Франції - 44%, у США - 56%, у Великобританії - 57%. Примітно, що в цілому 61% опитаних очікують в найближчий рік закінчення рецесії в промисловості, а півроку тому цей показник становив 49%.