ua en ru

Лідер опозиції Венесуели попросив притулку в посольстві Чилі

Лідер опозиції Венесуели попросив притулку в посольстві Чилі Фото: протести опозиції у Венесуелі (YouTube/Al Jazeera English)

Фредді Гевара з 4 листопада 2017 року перебуває в посольстві Чилі в Каракасі

Один із лідерів венесуельської опозиції, заступник голови парламенту країни Фредді Гевара з 4 листопада 2017 року перебуває в посольстві Чилі в Каракасі та просить там притулку. Про це 5 листопада заявила прес-служба міністерства закордонних справ Чилі, передає DW.

Зокрема опозиціонер попросив чилійського посла надати йому захист, оскільки побоюється за власну безпеку.

Зазначено, що до такого кроку політика підштовхнуло ухвалене 3 листопада рішення Верховного суду Венесуели про зняття з нього депутатської недоторканності. У зв'язку з цим проти Гевари можуть розпочати процес за звинуваченнями в публічних закликах до масових виступів проти президента країни Ніколаса Мадуро. У разі засудження політику загрожує до 10 років ув'язнення.

Як повідомляється, 31-річний Гевара став уже шостим венесуельським опозиціонером, який попросив притулку в чилійському посольстві. Серед них були також четверо суддів, яким пізніше вдалося виїхати за кордон і отримати політичний притулок у Чилі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні рейтингові агентства Fitch і S&P прогнозують швидкий дефолт Венесуели.