ua en ru

Fitch і S&P прогнозують швидкий дефолт Венесуели

Fitch і S&P прогнозують швидкий дефолт Венесуели Фото: Fitch Ratings (flickr.com/bertransk)

Fitch знизило довгостроковий кредитний рейтинг Венесуели з СС до С

Рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) знизило довгостроковий кредитний рейтинг Венесуели з ССС- до СС в очікуванні ймовірного дефолту. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що за кілька годин до цього інше рейтингове агентство - Fitch ухвалило аналогічне рішення, знизивши довгостроковий кредитний рейтинг Венесуели з СС до С і теж заявивши про високу ймовірність дефолту в країні.

Як повідомляється, раніше того ж дня влада в Каракасі запросила іноземних кредиторів на зустріч 13 листопада для переговорів про реструктуризацію зовнішнього боргу. Його сума досягла приблизно 155 млрд доларів (майже 133 млрд євро).

2 листопада президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що переговори з реструктуризації зовнішнього боргу можна буде почати, як тільки уряд країни поверне борг державної нафтогазової компанії PDVSA розміром 1,2 млрд доларів (1 млрд євро). Очікується, що це відбудеться протягом декількох днів. Крім того, на Каракас чекають інші багатомільйонні виплати за зовнішнім боргом до кінця 2017 року, а також мільярдні - в 2018 році, підкреслило агентство Fitch.

Тим часом Міжнародний валютний фонд (МВФ) 3 листопада направив Каракасу попередження в зв'язку з ненаданням економічних даних. МВФ дав венесуельській стороні шість місяців для заповнення відсутніх відомостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про намір створити нову світову валюту в якості альтернативи долару.