ua en ru

Лідер "Народної довіри" Шахов закликав українців бути пильними 9 травня

Лідер Всеукраїнського громадського об'єднання "Народна довіра" Сергій Шахов рекомендує людям бити пильними та обережними під час участі у святкових заходах 9 травня. Про це він заявив під час прямого ефіру телеканалу 112.

"Ми вперше в історії України нарешті позбулися так званої присутності "путінського режиму" в нашій державі, маємо свій символ перемоги та пошани - червоний мак, тому виходити на вулиці і святкувати нам є що. Але, у нас є стовідсоткова інформація про те, що провокації з боку терористів готуються не лише на кордонах, але й у великих містах України, як Харків, Київ, Одеса, Львів. Надходить інформація про те, що козаки планують обстріли мирних людей на окупованих територіях, щоби Росія могла потім звинувати Україну в порушенні Мінських домовленостей. Тому, усі ми, - українці маємо бути пильними, і не покладатися тільки на правоохоронців, маємо взяти відповідальність за безпеку в державі на себе. Давайте будемо уважними, в разі чого невідкладно повідомляти відповідні органи, не вестися на провокації і уникати ризиків", - говорить Сергій Шахов.

Також громадський діяч зазначив, що в Україні має якнайшвидше відбутися реформа в структурах правоохоронних органів, щоби українці почувалися в безпеці у своїй країні.

"Революція гідності пройшла, а гідності міліції не додалося. Нам треба відійти від ручної дрезини управління правоохоронними органами, а, натомість, налагодити автоматичну систему штатного управління. Дементонізація України має початися з реформи ментальності нашої міліції, на перший план мають вийти професіоналізм, патріотизм та відповідальність. Для цього потрібно дати хлопцям високі зарплати і викорінити корупцію. Наприклад, блокпост в зоні АТО в день незаконно заробляє 1,5 мільйона гривень, а ми кажемо, що у нас немає грошей паркан на кордоні збудувати", - переконаний Шахов.

Крім того, на переконання Шахова, до забезпечення всім необхідним бійців та мирних жителів Луганської і Донецької областей повинні долучитися олігархи.

"Сьогодні держава знаходиться в непростому економічному становищі. Волонтери багато чим допомогли і допомагають і нашим бійцям, і мирним жителям, але, переконаний, що і олігархи повинні сісти за стіл переговорів і домовитися про системну допомогу армії, людям в зоні АТО та переселенцям", - впевнений лідер ВГО "Народна довіра" Сергій Шахов.