ua en ru

Лідер Меджлісу Чубаров порівняв Путіна з Гітлером

Лідер Меджлісу Чубаров порівняв Путіна з Гітлером Фото: Чубаров порівняв Путіна з Гітлером

На думку нардепа, Путін поводить себе настільки грубо, наскільки це дозволяє міжнародне співтовариство

Один з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров порівняв президента Росії Володимира Путіна з Адольфом Гітлером. Про це він сказав із трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Режим Путіна, який окупував Крим, зробив ще один крок, який скоротив ментально дистанцію між ним і режимом Гітлера, який також приговорював цілі народи окупованих ним країн Європи до знищення", - зазначив Чубаров.

На думку нардепа, Путін поводить себе настільки грубо, наскільки це дозволяє міжнародне співтовариство.

"Він поводиться в окупованому Криму настільки грубо, наскільки йому дозволяє міжнародне співтовариство… Чи усвідомлюють лідери країн Заходу наслідки для власних народів своєї страусиної політики по відношенню до Росії, яка відкрито приміряє на себе роль власника "судєб всього світу". Сьогодні під ударом кримські татари, українці, Україна. Але ніхто не може уникнути відповіді на питання: а хто буде завтра приречений Росією", - підкреслив Чубаров.


Він вкотре закликав зупинити агресію Путіна та звільнити Крим.

Крім того, Чубаров повідомив РБК-Україна, що для звільнення Криму потрібно задіяти всю систему міжнародного права.

"Які можуть бути механізми оскарження дій країни окупанта, її злочинів на окупованій території? Може бути єдиний механізм - задіяти всю систему міжнародного права, щоб змусити окупанта звільнити цю територію… Ми тут, на материку,ми маємо говорити про те, як звільнити Крим. Інших шляхів немає, щоб розв'язати це питання", - сказав він.

Нагадаємо, Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав заборону Російською Федерацією Меджлісу кримськотатарського народу проявом російського фашизму.