ua en ru

Лідер КНДР розпорядився відкрити "гарячу лінію" з Південною Кореєю

Лідер КНДР розпорядився відкрити "гарячу лінію" з Південною Кореєю Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Північна Корея починає переговори з Сеулом щодо допуску спортсменів на зимову Олімпіаду

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпорядився відкрити "гарячу лінію" з Сеулом (Південна Корея) у демілітаризованій зоні в Пханмунджомі, передає Reuters.

Повідомляється, що лідер КНДР наказав почати переговори з Сеулом після того, як у новорічному зверненні заявив про бажання Північної Кореї взяти участь у зимовій Олімпіаді у Пхенчхані.

"Організатори майбутніх зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані готові відправити круїзний лайнер в північнокорейський порт для перевезення делегації, якщо КНДР вирішить приєднатися", - йдеться в повідомленні агентства Yonhap з посиланням на представників адміністрації президента Південної Кореї.

Також повідомляється, що судно для делегації КНДР може вмістити до 1 тис. осіб. Корабль також може використовуватися як житло для спортсменів з Північної Кореї під час Олімпійських ігор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Південна Корея запропонувала КНДР розпочати переговори. Крім того, президент Мун Чже Ін заявив, що поліпшення відносин між сторонами нерозривно пов'язано з вирішенням ядерної проблеми КНДР.