ua en ru

Південна Корея запропонувала КНДР розпочати переговори

Південна Корея запропонувала КНДР розпочати переговори Фото: Мун Чже Ін (flickr.com koreanet)

Переговорний процес пропонується почати 9 січня в селі Пханмунджом

Південна Кореся запропонувала Пхеньяну провести зустріч вже в найближчі дні. Про це заявив у вівторок, 2 січня, південнокорейський міністр об'єднання, передає DW.

Наголошується, що консультації на високому рівні могли б пройти 9 січня в що розташована на кордоні двох держав селі Пханмунджом.

Крім цього, президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що поліпшення відносин двох країн нерозривно пов'язано з вирішенням проблеми навколо ядерної програми КНДР.

За його словами, для цього МЗС в Сеулі повинен детально узгоджувати свої дії "з союзниками і міжнародним співтовариством".

Також Мун Чже Ін доручив міністерствам об'єднання та спорту вжити термінових заходів для забезпечення участі північнокорейської делегації в Олімпійських іграх, які пройдуть в лютому в південнокорейському Пхенчхані.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин у новорічному зверненні до нації заявив, що ядерна кнопка постійно знаходиться на його столі і тому США не зможуть почати війну з Пхеньяном. У той же час глава Північної Кореї заявив, що його країна готова надіслати свою делегацію на зимові Олімпійські ігри у Південній Кореї і назвав це хорошою можливістю для КНДР.