ua en ru

Пільги на проїзд окремим категоріям виплачуватимуть у підвищеному розмірі, - Розенко

Пільги на проїзд окремим категоріям виплачуватимуть у підвищеному розмірі, - Розенко Фото: проїзд у транспорті для пільговиків (УНІАН)

Додатково вдвічі збільшуються виплати особам з інвалідністю

Щомісячна готівкова виплата у рамках монетизації пільг на проїзд у транспорті деяким категоріям пільговиків буде здійснюватися у підвищених розмірах. Про повідомив це віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в інтерв’ю "Фактам", передає "Урядовий портал".

"Наприклад, для осіб, які мають право на пільги не тільки на місцевому транспорті, але також з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір щомісячної готівкової виплати збільшується на 20%. А щомісячна готівкова виплата особам з інвалідністю I групи або дітям з інвалідністю, старшим шести років, здійснюється в подвійному розмірі", - зазначив Розенко.

Також, за його словами, додатково вдвічі збільшуються виплати особам з інвалідністю I і II групи та дітям з інвалідністю, старшим шести років, які навчаються в закладах загальної середньої, професійної або професійно-технічної та вищої освіти або ж проходять реабілітацію.

Розенко також зауважив, що у разі підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті розмір щомісячної готівкової виплати також має бути збільшений - з наступного місяця.

Нагадаємо, у березня 2018 року Кабінет міністрів України визначив соціальні нормативи для впровадження монетизації пільг на проїзд. У відповідній постанові уряду, що є в розпорядженні РБК-Україна, затверджено соціальну норму кількості пільгових поїздок, а також їх розподіл на міських і приміських маршрутах, що необхідно для визначення розміру щомісячної виплати пільговикам.