ua en ru

Кабмін визначив соцнормативи для впровадження монетизації пільг на проїзд

Кабмін визначив соцнормативи для впровадження монетизації пільг на проїзд Фото: громадський транспорт (commons.wikimedia.org)

Монетизація буде розраховуватися на основі норми у 30 поїздок на місяць

Кабінет міністрів України визначив соціальні нормативи для впровадження монетизації пільг на проїзд. Відповідна постанова уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Ця постанова затверджує соціальну норму кількості пільгових поїздок, а також їх розподіл на міських і приміських маршрутах, що необхідно для визначення розміру щомісячної виплати пільговикам.

"Встановити особам, які згідно із законодавством мають пільги на оплату проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах, соціальну норму в кількості 30 поїздок на місяць", - йдеться в документі.

Зазначимо, органи місцевого самоврядування зможуть приймати рішення щодо збільшення кількості поїздок для окремих категорій пільговиків.

Фото: постанова по монетизації пільг

Нагадаємо, раніше уряд визначив порядок монетизації пільг на проїзд у транспорті. Зокрема, розмір щомісячної виплати визначається шляхом множення середньої вартості проїзду на 30 поїздок. Виплати будуть проводитися щомісяця до 20 числа.