ua en ru

Пільги будуть збережені на державному рівні, - Гройсман

Пільги будуть збережені на державному рівні, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман зазначив, що держава не буде перекладати на місцеві бюджети фінансування пільг населенню по ЖКХ

Держава не буде перекладати на місцеві бюджети фінансування пільг населенню по ЖКХ. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час участі в загальних зборах Асоціації міст України.

"Ми почали цю дискусію, але коли ми побачили, що не зможемо знайти правильного рішення щодо партнерства в цьому питанні, ми вирішили поки що залишити все тек, як є. Пільги будуть залишені на державному рівні", - сказав він.

Як відомо, фінансування пільг населенню з оплати житлово-комунальних послуг з місцевих бюджетів передбачене в урядовому проекті державного бюджету на наступний рік. Проти цього виступили ряд парламентських фракції та груп, зокрема, "Воля народу".

Голова групи Ярослав Москаленко під час погоджувальної ради парламенту назвав це "розворотом від децентралізації в інший бік". "Сім мільярдів гривень на оплату пільг окремих категорій по комуналці перекладається на місця, перекладається і фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів", – сказав він.

За словами Гройсмана, в подальшому уряд формуватиме підходи щодо адміністрування і адресності пільг.

"Я хотів би, щоб пільги потрапили до адресата, тобто публічно і якісно адмініструвалися, і без вас це зробити важко, – звернувся він до учасників зустрічі Асоціації міст. – Більше того, я би хотів, щоб комунальні підприємства були більш відповідальними щодо впровадження енергоефективних технологій та зменшення своїх виробничих витрат".