ua en ru

Пільг на ЖКГ-послуги позбудуться близько 90 тис. домогосподарств Києва, - КМДА

Пільг на ЖКГ-послуги позбудуться близько 90 тис. домогосподарств Києва, - КМДА Фото: директор департаменту соцполітики КМДА Юрій Крикунов

Ще близько 90 тис. продовжать користуватися пільгою

Новий порядок надання пільг окремим категоріям громадян відповідно до постанови Кабінету міністрів України №389 від 4 червня 2015 р. позбавить пільг на житлово-комунальні послуги, придбання скрапленого газу, встановлення та користування телефоном близько 90 тис. домогосподарств Києва. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), депутат Київради Юрій Крикунов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Все зміни до цього порядку торкнуться приблизно 230 тис. домогосподарств. З них, за нашими попередніми розрахунками, близько 90 тис., безумовно, продовжать користуватися пільгою, близько 90 тис. втратять пільгу, та інші 40-45 тис. - не можемо сказати точно, оскільки не знаємо інформації. Нам потрібно до 25 серпня встигнути ці 45 тис. розкласти на дві великі групи. Можу зробити прогноз, що десь порівну вони поділяться", - заявив Крикунов.

Директор департаменту розповів, що з 51 наявної категорії пільговиків, зміни торкнуться 25, яким пільга буде надаватися в залежності від рівня доходу на одного члена сім'ї.

"Якщо дохід на одного члена сім'ї, таких категорій пільговиків, менше ніж 1 тис. 710 грн на одну людину, то пільга зберігається. Якщо рівень стану вище 1 710 тис. грн, то пільгою люди не користуються", - зазначив він.

Крикунов повідомив, що мова йде про пільги на житлово-комунальні послуги, придбання скрапленого газу та про пільги на встановлення та користування телефоном.

За його словами, пільги втратять такі основні категорії, як учасники війни, члени сімей загиблого/померлого ветерана війни, діти війни, жертви нацистських переслідувань, особи з особливими трудовими заслугами.

Нагадаємо, газопостачанням киян відтепер буде займатися компанія "КиевГазЭнерджи".