ua en ru

Левус: Сепаратисти сподіваються потрапити в українські органи влади через структури "Опоблоку"

"Опозиційний блок" є сьогодні головною партією сепаратистів сходу України, через структури якої вони будуть намагатися потрапити в українські органи влади.

Про це заявив представник депутатської фракції "Народний фронт" Андрій Левус, коментуючи заяви Сергія Льовочкіна про те, що "Опозиційний блок" готовий взяти участь у виборах в окупованих сепаратистами районах Донецької та Луганської областей у разі проведення таких виборів Україною.

Як зазначив Левус, "Опозиційний блок" є політичним правонаступником Партії регіонів, яка є "батьком сепаратизму і, фактично, п'ятою колоною Російської Федерації, тому його сміливо можна називати "окупаційним блоком".

Він вважає, що стаття Сергія Льовочкіна не даремно була опублікована саме в американському журналі, оскільки її автор мав намір, перш за все, "дискредитувати українську владу і Україну в цілому, виставивши її в світлі недемократичності, - нібито влада не дає проводити вибори на Сході країни".

"Ця стаття Льовочкіна - ніщо інше, як спеціальна інформаційна операція проти України", - вважає екс-заступник голови СБУ Андрій Левус.

"Більше того, вся ця банда Фірташа, Льовочкіна, Бойка та інших має чудові відносини з сепаратистами. І в майбутньому, якщо будуть виконані всі умови Мінських угод (відведення російських військ, відновлення контролю над кордоном і т. д.), саме через структури "Опозиційного блоку" сепаратисти сподіваються потрапити в українські органи влади. Фактично, "окупаційний блок" є сьогодні головною партією сепаратистів", - додав народний депутат.

Крім того, Левус переконаний, що правоохоронні органи повинні ретельніше придивитися до діяльності колишніх "регіоналів", значна частина яких сьогодні входить в "Опозиційний блок".

Більш того, Левус нагадав про те, що діловий партнер Льовочкіна Дмитро Фірташ є чи не єдиним великим підприємцем - громадянином України, який відкрито визнав російську владу в окупованому Криму, перереєструвавши свій "Кримський титан" за російським законодавством.

"Це є ніщо інше, як державна зрада", - вважає представник "Народного фронту".

"Місце лідерів "Партії регіонів" і "Опозиційного блоку" - у слідчому ізоляторі, а не в місцевих радах звільненого українського Донбасу", - резюмував він.