ua en ru

Левченко вперше стала найкращою спортсменкою місяця в Україні

Левченко вперше стала найкращою спортсменкою місяця в Україні Фото: Юлія Левченко (noc-ukr.org)

Вона здобула медаль на світовій першості, двічі оновивши особистий рекорд

Представниця легкої атлетики у стрибках в висоту Юлія Левченко стала кращою спортсменкою України в серпні. Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету (НОК).

Відзначається, що для Юлії це перше високе визнання НОК. Експертна комісія вибирала претендентів на нагороду, враховуючи виступи українців на чемпіонаті світу з легкої атлетики, спортивної ходьби, веслування на байдарках і каное, а також перемоги Еліни Світоліної на міжнародній арені.

Лауреатом все ж стала Левченко, яка в серпні єдина серед українських легкоатлетів здобула медаль на світовій першості в Лондоні, при цьому двічі оновивши особистий рекорд.

Також в нинішньому сезоні 19-річна киянка взяла золото на молодіжному чемпіонаті Європи і двічі відзначилася нагородами на етапах Діамантової ліги в Монако і Римі.

Першого вересня українка виступить на останньому старті сезону - фіналі Діамантової ліги в Брюсселі, де їй складе компанію її колега по збірній Оксана Окунева.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліна Світоліна вперше піднялася на 4 місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).