ua en ru

Світоліна вперше стала четвертою ракеткою світу

Світоліна вперше стала четвертою ракеткою світу Фото: Еліна Світоліна (WTA)

Українка оновила особистий і національний рекорди в рейтингу WTA

Українська тенісистка Еліна Світоліна піднялася на одну сходинку в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) і тепер займає 4 місце. Про це повідомляється на сайті організації.

Для нашої тенісистки, як і для всього національного тенісу, - це новий особистий рекорд (в одиночному розряді WTA), а також повторення рекорду Андрія Медведєва, екс-четвертої ракетки світу Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР). Медведєв посів четверте місце в чоловічій класифікації в кінці травня 1994 року у віці 19 років і протримався на цій позиції три тижні.

"Просто неймовірно стати четвертою ракеткою світу. Мені залишилося ще трошки, щоб побити рекорд Андрія Медведєва, що є однією з моїх цілей. Я хочу встановити новий рекорд в світовому рейтингу для України. Я мотивована і, сподіваюся, зможу зробити це до кінця року. це важливо для мене, для мене важлива підтримка українців і я дуже її ціную", - прокоментувала своє досягнення Еліна.

Світоліна також очолила чемпіонську гонку сезону за право виступити на підсумковому турнірі WTA.

Нагадаємо, що завдяки своєму тріумфу в Торонто, Еліна Світоліна стала автором унікального рекорду в історії турнірів Premier 5.