ua en ru

Літо в розпалі, море чекає! На що звернути увагу: умови відпочинку в Херсоні


Херсонську область омивають два моря - Чорне і Азовське. Курортні селища розкидані на 200 км берегової лінії. Теплий степовий повітря, термальні джерела, цілющі води, солі і бруду дозволяють поєднати відпочинок з комплексним оздоровленням.

Узбережжя Азовського моря в Херсонській області

Вартість відпочинку на цих морських курортах порівняно нижче, ніж в інших південних областях України. Так само виглядає ситуація і з подобовою орендою квартир в Херсоні та області. В селищах на узбережжі Азовського моря здають кімнати, розраховані на проживання 2 і більше осіб і евродворики. Останні являють собою частину будинку з окремим санвузлом, облаштованим кухонним куточком і входом. У дворі встановлені альтанка, мангал, місце для паркування авто.

На сайті популярної служби бронювання http://www.dobovo.com/ru/ розміщені бюджетні варіанти від 100 грн за добу і просторі багатокімнатні квартири.

Чорноморські курорти Херсонської області

Скадовськ - великий селище з налагодженою інфраструктурою, забудований переважно одноповерховими будинками. Мілководді і різноманітність пляжних розваг приваблюють сім'ї з дітьми. Молодіжним компаніям підійде галасливий Залізний Порт.

У пошуках спокою і умиротворення туристи вибирають Лазурне, Приморське, півострівної селище Хорли. Прекрасні морські пейзажі вражають величчю. А біля Приморського знаходяться знамениті «Олешківські піски», іменовані «української Сахарою».

Екскурсії та визначні пам'ятки

Поєднати приємне з корисним, відпочиваючи в Херсоні, дуже легко. Унікальні ландшафти узбережжя, піщані острови, півострови, що йдуть в море коси - самі по собі пам'ятки. Вирішивши питання з подобовою орендою квартир в Херсоні або курортному селищі Херсонської області, вирушайте на екскурсії.

У 150 км по автодорозі від Херсона знаходиться всесвітньо відома «Асканія-Нова» - степовий біосферний заповідник, який не має аналогів. Він збережений у первісному вигляді й населений тваринами з усього світу, які містяться в полуневоле чи на волі. У ботанічному саду, що займає більшу частину території заповідника, зібрані рослини з різних кліматичних зон, створені мальовничі штучні водойми.

Теплоходом з Скадовська можна дістатися на острів Джарилгач. Він являє собою довгу смугу піщаних малолюдних пляжів у відкритому морі. Влітку острів з'єднується з материком вузьким перешийком, що дозволяє в'їхати на машині. Середину острова займає оливковий гай, решта території - чистий степ.

Цілющий гейзер у селі Облои біля Залізного Порту називають «українським Мертвим морем». Тут облаштовані три купальні з лікувальною водою, роблять грязьові обгортання. Вода - бурого кольору і дуже солона, температура в епіцентрі досягає 65° C. Ванни рекомендують для поліпшення роботи ендокринної, нервової, дихальної систем, опорно-рухового апарату.