ua en ru

Льотчики США тренуються в Україні протидіяти російським та китайським винищувачам

Льотчики США тренуються в Україні протидіяти російським та китайським винищувачам Фото: підготовка літаків до навчань (facebook.com/144thFighterWing)

В української армії є винищувачі, які стоять на озброєнні РФ та Китаю

У ході міжнародних військових навчань "Чисте небо" які відбуваються в Україні, Військово-повітряні сили Сполучених Штатів (ВПС США) тренуються протидіяти російським та китайським винищувачам. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на "Голос Америки".

Як розповів генерал-майор авіації Національної гвардії США у штаті Каліфорнія Клей Ґаррісон, в українській армії стоять на озброєнні винищувачі, аналогічні до тих, які є у ВПС Росії та Китаю.

"Ми готуємося до протидії рівним за силою противникам - Росії та Китаю. На озброєнні Росії знаходяться такі ж винищувачі", - заявив Ґаррісон вказуючи на український винищувач Су-27.

Загалом у ході навчань літаки восьми країн НАТО разом з українськими авіаторами відпрацьовують взаємодію підрозділів. У навчаннях беруть участь американські винищувачі F-15с та F-16.

З українського боку у навчаннях беруть участь повітряні судна СУ-27, Міг-29, штурмовик Су-25, бомбардувальник СУ-24 та Л-39.

Нагадаємо, нещодавно командувач європейським командуванням Збройних сил США і верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив, що США їх союзники готові реагувати на зростаючу загрозу з боку Російської Федерації.