ua en ru

Лещенко: система електронного декларування може запрацювати з червня

Лещенко: система електронного декларування може запрацювати з червня Фото: Сергій Лещенко

Якщо буде прийнятий відповідний законопроект

Депутат Верховної Ради України із фракції партії "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко вважає, що система електронного декларування зможе запрацювати вже з 1 червня у випадку прийняття спеціального закону, передає прес-служба БПП.

Він зазначив, що є два варіанти запуску системи електронного декларування - прийняти вже зареєстрований в парламенті законопроект, або розробити законопроект, який передбачатиме продовження терміну електронного декларування до 1 червня, щоб всі відзвітували цього року.

"Ми досі не можемо зрозуміти, чи уряд буде вносити законопроект, чи його внесуть депутати. В депутатському законопроекті, який мають зареєструвати, передбачена норма продовження електронного декларування до 1 червня. Хоча, за законом, це має бути зроблено до 1 квітня. Але самої форми заповнення декларації досі немає. Ця форма має бути затверджена повним складом Агентства запобігання і протидії корупції", - зазначив парламентар.

При цьому повний склад агентства може бути оголошений в середині березня.

"Ми почули від членів конкурсної комісії, що повний склад агентства може бути оголошений в середині березня. Тому, є великий ризик, що форму не встигнуть затвердити до завершення терміну декларування. І тут потрібно буде вирішувати нову проблему - пролонгування самого терміну внесення цих відомостей в електронну форму. Тож на Комітеті дійшли висновку, щоб ВР не приймала документ Денисенка, який прибирає тільки три слова, а прийняти законопроект, який продовжить термін на два місяці, коли чиновники мають заповнити електронні декларації, бо фізично за один-два дні вони не встигнуть це зробити", - підсумував Лещенко.

Нагадаємо, У ВРУ зареєстровано законопроект про введення в дію електронного декларування цього року.

Спікер ВР Володимир Гройсман зазначив, що повністю підтримує цю ініціативу і впевнений у позитивному голосуванні по цьому законопроекту.