ua en ru

Лещенко розповів про зустріч Онищенка з американськими правоохоронцями

Лещенко розповів про зустріч Онищенка з американськими правоохоронцями Фото: Сергій Лещенко

Народний депутат України Олександр Онищенко зустрічався 29 листопада в Мадриді з американськими правоохоронцями. Про це заявив народний депутат України Сергій Лещенко в ефірі телеканалу 112-Україна.

"За моєю інформацією, 29 листопада в Мадриді Онищенко зустрічався з 10 співробітниками американських правоохоронних органів. Він їм передавав і документальні, і аудіовізуальні носії, а також телефон з листуванням з Кононенком. І, наскільки я розумію, у нього теж є готовність до експертизи цього телефона, чи не були сфальсифіковані ці листування з Кононенком. Тому думаю, що ця історія буде довгограючою", - зазначив Лещенко.

Він також заявив, що таку ситуацію, яка виникла навколо Онищенка, в Україні вже проходили.

"Був в нас Павло Лазаренко прем'єр-міністром, а в Павла Лазаренка був спільник, який займався всіма його фінансовими оборудками – радник прем'єр-міністра Петро Кириченко. І коли їх обох заарештували в Америці, їх посадили в одну камеру на півроку. І Кириченко подумав одного ранку: "навіщо я буду сидіти в тюрмі, якщо домовлюся, здам Лазаренка американським правоохоронним органам, а сам вийду на свободу за програмою захисту свідків". Він домовився, отримав штраф в 1 млн доларів, вийшов на свободу і живе зараз в Америці у своєму маєтку. А Лазаренко отримав на свідченнях Кириченка 8 років в'язниці, конфіскацію всього майна… ", - зазначив політик.