ua en ru

Лещенко: прокуратура готує підозру Горбатюку

Лещенко: прокуратура готує підозру Горбатюку Фото: Сергій Горбатюк

Нардеп зазначив, що підозра готується "по придуманому приводу"

Начальнику головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергію Горбатюку прокуратура готує підозру. Про це заявив народний депутат України Сергій Лещенко під час брифінгу в середу, 20 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам стало відомо, що Горбатюку готується підозра. Робиться це за придуманим приводом, нібито пан Горбатюк погано розслідує іншу справу, що абсолютно випадково виявилася в управлінні. Це справа по одеських події в травні 2014 року", - повідомив Лещенко.


"Також, нам стало відомо, що через цей тиск відбулося звільнення одного з ключових працівників управління, начальника відділу пана Слободяника, який написав рапорт про звільнення з причини, що постійно стикається з тиском з боку керівництва Генеральної прокуратури в розслідуванні справ Майдану. За нашою інформацією, це систематичний тиск на пана Горбатюка і всю команду слідчих. За цим тиском стоїть пан Столярчук, заступник Шокіна, який є куратором головного слідчого управління", - додав він.

Нагадаємо, раніше Горбатюк заявив, що Генеральна прокуратура України готова провести допит Віктора Януковича в режимі відео-конференції, але цьому перешкоджають його адвокати.